12 Ocak 2012 Perşembe

Kalıcı Kaş Makyajı Nedir

Kalıcı kaş makyajı kaşlarında dökülme, seyrelme olanlar, kaşlarının şeklinden memnun olmayan bayanlar için güzel bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Makyaj öncesi kişinin yüzünün şekline uygun olarak kaş şekli belirlenir, ne şekilde bir makyaj yapılması gerektiğine karar verip kalem ile bir çizim yapılır.

Daha sonra kişinin yüzüne bakılır ve bu kaş makyajının yüzüne uygun olup olmayacağına bakılır. Doğru bir kaş şekli yüzün tüm ifadesini değiştirerek kişiyi daha güzel, bakımlı gösterecektir.
Herkese uygun uygulanabilecek renk çeşidi vardır. Renk seçiminde saç rengi, göz ve ten rengi gözönünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde doğala en yakın bir kalıcı makyaj uygulaması yapılacaktır.


Kalıcı Kaş Makyajı Nasıl Yapılır?


Bu uygulamanın süresi 30-60 dakika arasında değişir. Öncelikle, bölgeye uyuşturucu krem sürülür ve 20 dakika kadar beklenilir. Bu uygulama sırasında kişinin acı hissetmemesi için yapılır. Bölge uyuştuktan sonra makyaj sırasında sadece hafif bir batma hissi duyulur.



Kalıcı Kaş Makyajı Sonrası Bakım


Kalıcı makyaj daha uzun süre kalsın diye makyaj sonrası bazı bakımlar yapılmalıdır. İlk önce 3 günlük bir bakım süresi vardır. Yapılması gereken uzman tarafından önerilen kremin 3 gün boyunca sürülmesi, su değdirilmemesi, güneş ve solaryumdan uzak durulması, havuza denize girilmesidir. Duş alınabilir, ama kalıcı makyaj uygulanan bölgeye 3 gün boyunca su değdirilmemelidir. 

Kaşları bir daha çıkmayanlar kalıcı makyaj yaptırarak daha kalın kaşlara sahip olabilirler. Kalıcı makyaj da bir çeşit dövmedir. Kaşların kontürünü belirlerken gerçek yerinden biraz daha yukarıya çizerek gözlerinize daha çekik bir ifade vermek mümkün. 

Kalıcı makyajla küçük kusurlarınız kolayca kapatılıyor, doğal görünümünüzü kaybetmeden daha canlı kaş, dudak ve göz çizgilerine sahip olabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder