11 Ocak 2012 Çarşamba

Kalıcı Makyaj Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kalıcı makyaj bakımlı ve güzel olmayı seven, ama günlük yoğunluktan makyaj yapmaya fırsat bulamayan pek çok kadının tercih ettiği bir yöntemdir. Kalıcı makyajın ingilizce adı "permanent make-up" olup, Amerika ve Avrupa'da bir çok gelişmiş ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kalıcı makyaj deneyimli uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Kalıcı makyajı herkes yapamaz. Öncelikle bu konunun bilinmesinde fayda var. Zor, özen ve dikkat isteyen bir iştir. İşin ehli olmayan biri tarafından yapılırsa istenmeyen sonuçlar verebilir.



Kalıcı makyaj yapan kişinin tecrübeli olması ve el yatkınlığının olması çok önemlidir.




Kalıcı Makyaj ile İlgili Sık Sorulan Sorular

 

Kalıcı Makyaj nasıl yapılır?

Kalıcı makyaj yapılacak kişinin yüz bölgesi temizlenip, makyaj yapılacak bölgeye krem sürülüyor. Kremli bölge uyuştuktan sonra uygulamaya başlanılıyor. Kaşlara kalıcı makyaj yapılacaksa önce şekil veriliyor. Daha sonra boya iğne aracılığı ile derinin altına konuluyor. Bu anlamda prosedür dövme yapma işlemi gibi gerçekleştiriliyor. İşlem sonucunda uzun yıllar kullanılacak bir kalıcı makyaja sahip olunuyor.

 

Kalıcı Makyaj dövme midir?

Kalıcı makyaj bir tür mikro pigmentasyondur. Yani aynen dövme yapılır gibi derinin altına boya konuluyor. Mikro pigmentasyon ile yapılan kaş gerçek kaştan ayrılmaz. Ayrıca, kalıcı makyajda işlem oldukça yüzeyseldir. İşlem öncesi sürülen krem sayesinde de acı duyulmaz.
Kalıcı Makyaj ne kadar dayanır?
Burada makyajın yapıldığı bölge çok önemlidir. Örneğin göz bölgesine yapılan kalıcı makyaj daha fazla dayanır. Genel olarak söylenilen minimum 6 ay, maksimum 6 yıl ve ortalaması 2-3 yıl dayanıyor. Ayrıca, esmer ciltlerde daha uzun süre dayandığı bilinmektedir. 


 

Kalıcı makyaj çok doğal bir görünümle yüzdeki kontrastları artırır, hatlarını belirginleştirir, bazı kusurları giderir. Gündelik yaşamda ve her şart altında bakımlı görünmeyi sağlar. İstendiğinde üzerine ek olarak klasik makyaj yapılabilir. Kalıcı makyaj çoğu kişiye uygulanabilir. Özellikle makyaj yapmaya vakit bulamayan aktif kadınlar, sporcular, sanatçılar, kontakt lens kullananlar ve hipermetrop gözlük taşımak zorunda olanlar, kalıcı makyaja daha fazla ihtiyaç duyarlar.

Yukarıda kalıcı veya dayanıklı makyaj ve uygulamaları ile ilgili gerekli bilgileri verdik. Kalıcı makyaj yaptırmadan önce makyaj yapacak kişinin tecrübelerini ve yaptığı çalışmaları mutlaka araştırın.

1 yorum:

  1. Kalıcı makyaj ile ilgili güzel bir bilgilendirme yazısı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil