13 Ocak 2012 Cuma

Kalıcı Makyaj A dan Z ye

Günümüzde kalıcı makyaj konusunun kadınları yakından ilgilendirdiği görülmektedir. Bunun en önemli nedeni de bu modern işlemin kişiye önemli ölçüde zaman kazandırması ve görünüşün güzel taraflarını öne çıkarmasıdır. Bu yazımızda kalıcı makyajın tüm detaylarını ele almaya karar verdik. Halk arasında aynı zamanda kalıcı dövme veya kozmetik dövme adları ile bilinse de biz daha profesyonel bir isim olan "kalıcı makyaj"ı burada kullanmayı tercih ettik. Bu nedenle terimler kafanızı karıştırsın istemeyiz.

Kalıcı makyaj temeli eski dövme geleneğine bağlı olan bir estetik düzeltme işlemidir. Kalıcı makyaj ile dudak kontürü daha fazla vurgulanabilir, kaş çizimi yüzünüzle doğal bir uyum sağlayarak daha bakımlı bir görünüm katabilir, bakışlar daha güzel ve anlamlı bir şekle dönüşebilir. 

Renk ve şekil - size uygun ve makyaj kurallarına aykırı olmayan ağırlıklı seçimlerin sonucu olarak ortaya çıkacaktır.

Steril bir işlemdir - tek kullanımlık iğneler ve eldiven kullanılır.

Burada unutulmaması gereken bir önemli nokta kalıcı makyaj tamamiyle klasik makyajın yerini almayacaktır. Pigmentler deri altına enjekte edildiğinden daha doğal bir görünüm ortaya çıkacak ve bu da sizin güzel, bakımlı görünmenizi sağlayacaktır. özel günler için arzu ederseniz yine klasik makyaj yapabileceksiniz.

Kaşların yüzün ifadesinden sorumlu oldukları bilinmektedir. Eğer kaşların doğal şekli yüz çizgilerine uygun değilse veya kaşlar seyrekse, dökülmüşse kalıcı makyaj uygulaması yaptırmak doğru bir karar olacaktır.

Göz üstlerine yapılan kalıcı makyaj gözlerin daha anlamlı bakmasını ve daha net bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Ayrıca daha az kozmetik ürünü kullanılarak hassas göz çevresinin güzelliği de korunmuş olacaktır. Kalıcı dudak makyajı ile kusurlar örtülürken, doğallığın korunması ve  dudakların ruj sürülmediği zamanlarda bile dolgun görünmesi sağlanacaktır.  

Kalıcı makyaj yaptırmadan önce bayanların birçok ayrıntıyı merak ettiklerini gördük ve burada bu sorulara cevaplamaya karar verdik.

kalıcı makyaj soruları
Kalıcı makyaj ne kadar dayanır? Bu durum uygulama yapılan bölgeden bölgeye değişiklik gösterecektir. Genel olarak ortalama kalıcı makyaj ömrü 3 yıl olarak bilinmektedir. Burada cilt tipi de büyük önem kazanmaktadır. Kuru cilt pigmenti daha uzun tutar.  Ama makyajınız başlangıçta çok solgunsa ve birkaç ay içinde yok olmaya başladıysa burada başarısız bir uygulama söz konusudur. Bunun nedenlerinden biri işlem öncesi uyuşturulmanın iyi yapılmamasıdır. İyi uyuşturulmayan bölgede acı hissedilirse istemsiz göz haraketleri uzmanın kaliteli bir işlem yapmasını engelleyebilir.

Kalıcı makyaj sonrası bakım prosedürüne uyup uymadığınıza dikkat etmelisiniz. Bu işlemden sonra bir kaç gün makyaj yapmamak, su değdirmemek gibi kurallara dikkat etmenzi gerekir. Bu konuda uzmanınız sizi bilgilendirecektir.  2 hafta süreyle yüzme havuzu, sauna ve güzellik bakımları yasaklarına da uymalısınız. 

Kalıcı makyaj zararlı mı? Genel olarak kalıcı makyajın insan sağlığını zararsız etkileyecek bir yan etkisi mevcut değildir. En önemli koşul makyaj uzmanının yeterli tecrübe ve özelliklere sahip olmasıdır. Bazı sağlık sorunları olanlara kalıcı makyaj uygulaması yaptırmaları sakıncalıdır. Bunlar: şeker hastaları, kan pıhtılaşması problemi olanlar, keloid eğilimi olanlar, akut aşamada herhangi bir deri bozukluğu olanlar, alerjisi olanlar, akut hipertansiyon, kalp pili olanlar,  epilepsi hastaları, trigeminal sinir iltihabı, 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olanlar, gebeler ve emzirme döneminde olanlar.

Kalıcı makyaj 30 yaş üstü kişilere mi önerilir? Kalıcı makyajı 18 yaş üzerindeki her sağlıklı kişi yapabilir. Bu yaş sınırlamasının da öncelikli nedeni mevzuattır. Velilerin yazılı rızasıyla bu uygulama yaptırılabilir. 

kalıcı makyaj yorumları
Kalıcı makyajı bir kaç sene sonra yenilemek şart mı? Prosedür teknik ve niteliksel olarak doğru bir şekilde gerçekleştirilirse kalıcı makyaj 3-5 yıl içinde iz bırakmadan yok olacaktır. Tipik olarak, kişiler kendilerini daha canlı görmek alıştıklarından, kalıcı makyajı yenileme isteği duyarlar. 

Kalıcı makyaj nasıl yapılır? Kalıcı makyaj yapılacak kişinin yüz bölgesi temizlenip, makyaj yapılacak bölgeye krem sürülüyor. Kremli bölge uyuştuktan sonra uygulamaya başlanılıyor. Boya iğne aracılığı ile derinin altına konuluyor. Bu anlamda prosedür dövme yapma işlemi gibi gerçekleştiriliyor. İşlem sonucunda uzun yıllar kullanılacak bir kalıcı makyaja sahip olunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder